Galileo él!

2010.01.15. 16:33

Nemrég gondolkodtam azon, hogy mi lesz az Európai helymeghatározó rendszer, a Galileo sorsa. Voltak keveredések és múlt év közepén az a hír járta, hogy be is fog dőlni az egész. Akkor kicsit megijedtem, hiszen egy vadi új rendszerről van szó, ami pontosabb mint a jelenlegi Navstar hálózat amit az átlagember GPS néven ismer. Ma jelent meg ez a cikk, amely jó híreket közölt. Úgy néz ki, hogy végül felgyorsulnak az események a hőn szeretett rendszeremmel kapcsolatban. Íme:

Az OHB most a 14 műholdat 566 millió euróért gyártja le. Az első kilövések 2012. októberében kezdődhetnek, a műholdakat négy további lépcsőben juttatják majd a világűrbe, összesen 397 millió euróért. A hordozórakéták a jól ismert Szojúz családhoz tartoznak, Francia-Guineából lövik őket ki. A földi irányításra és a rendszer további földi elemeire további 85 millió euró áll rendelkezésre, 2010. közepére ez már működni is fog. Európának tehát a Galileó első szakasza 566+397+85 millió eurójába kerül majd, ez forintba átszámolva nagyjából 285 milliárdos összegnek felel meg...

Ezaz! Sínen van a dolog. A következő navigációs eszközöm mindenképpen Galileo kompatibilis lesz. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://eletemdolgai.blog.hu/api/trackback/id/tr771674860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása