mi fog történni?

2010.04.14. 23:28

Jó kérdés. A jövő nem megjósolható előre, soha nem is volt az. Becsülni lehet, vágyni dolgokra lehet, de mindig ott egy bizonyos faktor ami megváltoztathat bármit. Az a faktor mi magunk vagyunk.

Sokszor mondják, hogy ha vissza mennék az időben ezt meg azt csinálnám. Visszamenni az időben? Ha belegondolunk! Abban a pillanatban meghoztunk egy döntést. A döntést átgondoltuk, a döntést megfontoltuk, és a döntéshez magunkat adtuk. Azért történt így ahogy történt, mert ilyenek vagyunk. Ha nem megfontolt döntés volt akkor is. Magunkat adtuk. Így ítéltük meg, így jósoltuk meg magunkban, így akartuk. Ha megváltozna a döntés akkor már nem mi magunk lennénk, tehát megbomlana az egész "én" dolog.

Van egy olyan elmélet is, hogy minden meg van írva előre, tehát így kellett lennie. Ezt kétlem. Minden ember a maga szerencséjének kovácsa. Ez a meg van előre minden írva elmélet akkor dőlt meg bennem végleg, mikor Soma jóslata nem jött be. Vagyis bejött, de csak részlegesen, és nem is abból a célból amiből írta. És amúgy meg várható is volt ilyen esemény, és én is ezt akartam legbelül.

Amiben hiszek az az, hogy ahogy én akarom, ahogy én csinálom, úgy fog alakulni az életem. Amikért erőfeszítéseket teszek, amiket akarok, csak azokat fogom elérni. Hiába várom a nagy pénzeket a nagy dolgokat ölbetett kézzel, hogy jaj mi van megírva, nem fog összejönni ha nem az van megírva. Csak akkor tudom az álmaimat megvalósítani, ha komolyan teszek érte, és elkövetek érte mindent. Ez fog történni, és ennek kell történnie!

Szerző: nicnev

Szólj hozzá!

Címkék: important

A bejegyzés trackback címe:

https://eletemdolgai.blog.hu/api/trackback/id/tr441922268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása