ess eső ess, blokkoló

2010.06.01. 20:40

Amilyen szép idő volt, most olyan sz*r. :S Kár,  pedig jó lenne már júniusban valami nyár féle. Emlékszem, mikor koleszos voltam ilyenkor már olyan melegek szoktak lenni, hogy minden izzadt, és többször kellett hideg zuhanyt venni. A szobám olyan kialakítású volt, hogy 9-től este 7-ig végig sütötte a nap. Nem fáztam. :) Most esik, és esik. Mindenhol árvíz, és sár. Nem annyira jó.

Más téma.

Aki sokat autózik, az észrevehette már, hogy egyre többet mérnek sebességet a rend őrei. Ezt még meg is érteném, de néha nagyon inkorrekt helyeken mérnek, és olyan autókból amire nem is gondolnék. Ma pl egy olyan kékes-szürkés Focus II-ből mértek mint nekünk van. Érdekes... Mivel a mi pickénk a maga 2 literes turbó motorjával nem a lassan haladás iskoláját képviseli, ezért elkezdtem a védekezés módjait vizsgálni.

A lézer detektorok nem sokat érnek, mert mikor jeleznek többnyire már be is vagy mérve. Olyan kell tehát, amely aktívan blokkolja a lézersugarat, így időt ad a lassításra. Sokféle termék van a piacon, különböző árfekvésben.

A legjobb kapható eszköz, a Laser Interceptor. Kedves szomszédaink a Horvátok fejlesztik. A nagy előnye a többi termékhez képest, hogy a lézer ágyú saját nyelvén válaszol, így az nem "jammed" hibakódot ír ki, hanem újra próbálkozik. Ehhez persze elég nagy mérőműszer parknak kell lennie a gyártónak, és hát igen. Meg is kérik az árát. :) Körülbelül 2-3 mérésnél megtérül a befektetés, különösen ha valaki szeret dinamikusan autózni mint én szoktam. Mikor mérést detektál, bemondja a lézeres eszköz nevét. Elég érzékeny, és magas minőségű készülék. A hónap vége környékén megyek az autóval szerelésre. Egész napos procedúra.

Íme pár videó a működéséről:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eletemdolgai.blog.hu/api/trackback/id/tr102048999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása